För anhöriga

Tänk dig…

…att du och din familj kan besöka nära och kära som bor ensamma hemma, när som helst och hur långt bort de än befinner sig. Tänk dig att du kan röra dig fritt i hemmet och interagera med dem precis som om du vore där på riktigt. Eller att de kan kontakta dig eller en vårdgivare med en enkel knapptryckning, när de än vill. Tänk dig sedan att detta inte kräver någonting av dem du besöker – inga förkunskaper, inga datorer, tangentbord eller komplicerade fjärrkontroller.

Det här är precis vad Giraff gör idag, och många är de familjer som redan använder tekniken. Och det är inte konstigt att Giraff har blivit så uppskattat; tänk dig själv – du träffar dina nära och kära via Internet, var du än befinner dig, och rör dig fritt i hemmet med en vanlig datormus. Via videokonferens kan du interagera precis som om du vore där på riktigt. Du behöver inga förkunskaper, ingen specialutrustning, ingen utbildning. Allt du gör är att logga in, umgås, och docka Giraff till en laddningsstation när ni sagt hej då. Den du besöker behöver inte göra något – förutom att njuta av sällskapet.

Känn lugnet – du räcker till

Det är naturligt att oroa sig för sina äldre närstående om de bor ensamma hemma. Bor de långt bort är det dessutom lätt att få skuldkänslor för att man inte kan besöka dem så ofta som man skulle vilja. Avsaknaden av trygghet och känslan av att inte räcka till är den absolut främsta anledningen till varför familjer tar det svåra beslutet att låta en närstående flytta till ett äldreboende.

Med Giraff kan du känna dig trygg i att du alltid kan finnas där för dina nära och kära, när de än behöver dig. Eller helt enkelt när du saknar dem.

Hjälp någon att hjälpa

Vanligtvis är det en maka/make eller en annan familjemedlem som har det största ansvaret för den som behöver hjälp. Det är ofta ett tungt jobb, vilket kan göra att den som har ansvaret blir en lika stor anledning till oro för sin omgivning som den som faktiskt behöver hjälp. Tänk att då kunna hälsa på och ge avlastning, om än bara för en liten stund. Lite hjälp på traven då och då kan faktiskt förlänga tiden som en äldre person kan fortsätta att bo hemma med bibehållen livskvalitet.