För forskare

I Giraffs system hittar du en beprövad utvecklingsplattform som framgångsrikt används i många projekt i Sverige och runt om i EU. Giraffs team är också en beprövad projektpartner.

 • Flexibel utvecklingsplattform
  Giraffs enhet för mobil telefoninärvaro är en kraftfull öppen plattform som stöder tredjeparts-applikationer som arbetar parallellt eller integrerat med Giraffs system.  Vi erbjuder också API och plug-in support för tredjeparts-applikationer.
 • Projektstöd
  Giraffs stödprocesser är speciellt utformade för projektdeltagande. Utefter behov kan vi ge direkt tillgång till våra operativa stöd-och utvecklingssystem, och även erbjuda stöd för modifierad källkod. Giraffs omfattande dokumentation täcker alla aspekter av verksamheten.
 • Erfarenhet
  Giraff är en kommersiell tjänst som idag stödjer verkliga människor i sina hem tillsammans med sina vårdgivare. Till ett utvecklingspartnerskap kan Giraff bidra med en omfattande praktisk erfarenhet, användaråtkomst, samt regional, nationell och multinationell projekterfarenhet, inklusive:

excite

AAL JP Call 2, 2010-2013

Utvärdering av användarkrav och respons på social interaktion via mobil telefoninärvaro
http://www.oru.se/excite/

 

giraffplus

FP7 ICT Challenge 5, 2012-2014
En omfattande smarthem-arkitektur som utökar kapaciteten när äldres behov växer
http://giraffplus.eu/

 

victorya

AAL JP Call 5, 2013-2016
Utveckling av verktyg för ett vårdnätverk runt en individ som bor självständigt hemma
http://www.victoryahome.eu

 

TERESA small logo

FP7 ICT Challenge 2013.2.1, 2014-2016
Utveckling av ett socialt, intelligent, mobilt telefoninärvarosystem
http://www.teresa.eu

 

Kommersiell styrka

För EU-projekt inklusive AAL JP och Horisont 2020, där planer för exploatering och kommersialisering nu är viktigare än någonsin, erbjuder Giraff en omfattande kunskap och erfarenhet av att utveckla och genomföra affärsplaner. I själva verket är Giraff ett av få direkta kommersiella resultat av ett EU-projekt (AAL JP ”excitera”).

   Planerar du en forsknings-och utvecklingsprojekt och behöver en plattform för mobil telefoninärvaro så är Giraff det självklara valet!

 

Om Giraffs plattform

Giraffs telefoninärvaro-enhet innehåller en generell Intel i7 3,3 GHz quad core-processor som kör Windows 7 Embedded, vilken fungerar som värd för Giraffs kommersiella applikation samt tredjepartsprogram. Den innehåller också 4 GB RAM, en 60 GB SSHD med 550 MB/s läs-skrivhastighet, WiFi och USB-2/3 support. Mjukvaruarkitekturen stöder också integrering av självständigt utvecklingsarbete till Giraffs plattform:

 • API för direkt kontroll av Giraffs motorer
 • Stöd för lokalt läge vilket gör det möjligt för Giraff-systemet att fungera utan en Internetanslutning
 • Mjukvaru plug-in system som tillåter tredjepartsprogram att integrera med Pilot, klientprogramvaran som används för att styra Giraff på distans
 • Pilot Java wrapper som tillåter utvecklare att integrera Pilot i andra program
 • Giraffs mjukvaru plug-in som gör det möjligt för tredjepartsapplikationer att fungera parallellt med Giraffs applikationer
 • Flexibla lösningar för åtkomst/export av data från Sentry, en molntjänst som ansvarar för att sköta samtalsbehörigheter och samtalsloggar
 • I vissa fall tillgång till Pilots och Giraffs källkod, inklusive stöd till en kodgren

Giraffs team har lång erfarenhet av att stödja forskare och utvecklare och välkomnar möjligheten till samarbete. Vi har stött tredjepartsförbättringar i alla delar av Giraff-systemet inklusive Giraff hårdvara (inklusive tillägg av externa enheter), programvara, Pilot programvara och Sentry ledningssystem. Det mesta av denna erfarenhet har erhållits genom stora, multinationella projekt i samarbete med universitet och andra tekniska organisationer.

Klicka här för att kontakta oss idag!

 eller ring oss på 081-244 88 55

 

Giraff Technologies AB finansieras delvis av dessa organisationer:

fund logos