För vårdtagare

Tänk dig …

… en anordning som är en tjänst i ditt hem som gör det möjligt för din familj, dina vänner och vårdgivare att besöka dig via Internet , när du än vill. Tänk dig sedan att allt du behöver göra är att slå dig ned i soffan och njuta av sällskapet – precis som om de besökte dig ”på riktigt”. Behöver du hjälp, eller vill du helt enkelt att någon ska besöka dig? Tryck bara på en knapp på fjärrkontrollen så dyker de upp, var i hemmet du än befinner dig!

Det du precis föreställt dig finns faktiskt på riktigt. Det är en anordning och tjänst som heter Giraff, och som redan idag hjälper äldre hemmaboende att hålla kontakt med sina nära och kära, via så kallad videokonferens.

Med hjälp av Giraff kan de som besöker dig röra sig fritt och interagera med dig – precis som om de vore hemma hos dig på riktigt! När du inte använder den åker den automatiskt till en laddningsstation där den ”vilar” och laddar sina batterier tills nästa gång du får besök. Du kan med andra ord vara säker på att Giraff respekterar ditt privatliv och din integritet.

Låt Giraff göra livet lättare

Med Giraff kan du alltid känna dig trygg i ditt hem, eftersom du kan vara säker på att någon kan finnas vid din sida när du än vill. Det betyder att du kan bo kvar längre i ditt eget hem och fortsätta leva självständigt, utan att för den skull bli isolerad eller ensam. På ett mycket enkelt sätt kan du hålla kontakt med familj, vänner och vårdgivare – utan att någonsin behöva känna att du blir till en belastning. Giraff blir en förlängd arm och ett komplement till annan vård.

Nu kan familjen sluta oroa sig

Familj och vänner oroar sig, så är det bara. Särskilt om du bor själv och långt bort ifrån dem. Med hjälp av Giraff kan de hålla kontakt med dig, var de än befinner sig. När du vill. Och så ofta du vill.

Du bestämmer.

Med Giraff är det du som bestämmer vem som besöker dig, och dessutom hur och när. När någon ringer kan du med en enkel knapptryckning välja om du vill att de ska besöka dig nu eller om du föredrar att de återkommer senare. Om du vill kan du dessutom ge din vårdgivare möjlighet att besöka dig när som helst – precis som om du hade gett dem din dörrnyckel.